Termeni și condiții

 1. PRIN UTILIZAREA ACESTUI MAGAZIN ONLINE, DECLARAȚI CĂ SUNTEȚI DE ACORD CU ACESTE CONDIȚII DE UTILIZARE

Acest website reprezintă un magazin online și este disponibil la adresa https://www.apidal.ro  denumit în continuare Apidal și este administrat de WEBDAL INTERNATIONAL SRL, cu sediul social in Str. Argeselu 23-25, București, sector 4, persoană juridică romană înregistrată la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J40/15145/2017, având codul de înregistrare fiscală  CIF: 38165340, E-mail: [email protected] Telefon: 0786844682.

Prezentul document, denumit în continuare “Termeni și Condiții”, reprezintă un contract la distanță și stabilește termenii și condițiile de utilizare și modul de desfășurare a achizițiilor de PRODUSE și SERVICII comercializate prin intermediul magazinului online https://www.apidal.ro

Prin acceptarea Termenilor și Condițiilor, sunteți, de asemenea, de acord cu politica noastră de retur, politica de confidențialitate, precum și cu toate celelalte documente menționate în cuprinsul acestei pagini.

 1. PROPRIETATEA CONȚINUTULUI 

Acest website reprezintă proprietatea exclusivă WEBDAL INTERNATIONAL SRL, persoană juridică de origine română,  denumit in continuare “APIDAL”

Website-ul și tot ceea ce cuprinde acesta (conținut text și conținut grafic) sunt în proprietatea și sub drepturile de autor (copyright) exclusive ale APIDAL, cu toate drepturile rezervate cu excepția cazului în care nu este altfel specificat. 

Orice conținut care constă într-o marcă sau logo reprezintă marcă înregistrată și neînregistrată a APIDAL. Este strict interzisă utilizarea oricărui conținut, cu excepția celor prevăzute în condițiile de utilizare, fără permisiunea în scris a proprietarului “conținutului”. De asemenea, vă informăm că APIDAL își va asigura și impune în mod hotărât recunoașterea drepturilor de proprietate intelectuală în conformitate cu legile în vigoare, ajungând dacă este cazul, la acționarea celor vinovați de încălcarea dreptului de proprietate intelectuală în judecată prin instanțele penale.

 1. UTILIZAREA SITE-ULUI 

APIDAL acordă permisiunea oricărei persoane de a utiliza website-ul în următoarele condiții:

 • Să vizualizeze produsele expuse pe website; 
 • Să cumpere produsele expuse în cadrul acestui website; 
 • Să descarce conținutul, însă doar pentru folosul personal și ne-comercial și cu condiția de a respecta drepturile de autor (copyright) și alte drepturi de proprietate intelectuală cuprinse în conținut; 
 • Nu aveți permisiunea să modificați, să copiați (cu excepția celor mai sus menționate), să transmiteți, să expuneți, să refolosiți, să reproduceți, să publicați, să acordați o licență de folosire, să creați lucrări derivate din, sau să transferați, să vindeți sau să folosiți conținutul în alt mod, fără acordul în scris al APIDAL.

Sunteți de acord ca APIDAL, la alegerea sa, să înceteze sau să întrerupă utilizarea de către dvs. a site-ului la nerespectarea Termenilor de Utilizare. În momentul suspendării sau încetării respective, dumneavoastră trebuie: 

(a) să încetați utilizarea site-ului; 

(b) să distrugeți orice copii făcute după orice parte a conținutului său. 

 1. DEFINIREA TERMENILOR UTILIZAȚI
 • WEBSITE: Platforma online deținută de către APIDAL. Poate fi numit și site sau magazin online.
 • VIZITATOR: Orice persoană fizică sau juridică ce accesează prezentul magazin online și care a acceptat Termenii și Condițiile din această pagină. Statutul de utilizator nu depinde de realizarea unei comenzi sau de crearea unui cont de utilizator.
 • UTILIZATOR: Orice vizitator care își crează propriul cont de utilizator și este de acord cu termenii și condițiile acestui website.
 • CLIENT: Orice utilizator care efectuează o comandă 
 • VÂNZĂTOR: APIDAL
 • COMANDĂ: document electronic, prin care clientul transmite vânzătorului intenția sa de a achiziționa bunuri și servicii prin intermediul magazinului online.
 • CONTRACT: document încheiat la distanță între vânzător și cumpărător prin care vânzătorul expediază comanda la adresa menționată de către cumpărător, iar cumpărătorul își asumă plata contravalorii acesteia.
 • CONT DE UTILIZATOR: secțiune din website pe care un utilizator o creează prin intermediul unei adrese de e-mail și o parolă, ce îi permite să realizeze o comandă. Cumpărătorul va avea acces la istoricul comenzilor și facturi.
 • REVIEW: un text introdus de către un cumpărător în cadrul paginilor din website, prin care acesta își exprimă părerea cu privire la produsele sau serviciile achiziționate.
 • NEWSLETTER: un mijloc de comunicare prin care vânzătorul transmite informații prin e-mail oricărei persoane care și-a exprimat acordul cu privire la primirea acestora. Pentru înscrierea la newsletter, este necesară introducerea adresei de e-mail în câmpul special dedicat, situat în partea de jos a paginii principale (homepage). 
 1. DESFĂȘURAREA PROCESULUI DE VÂNZARE

Accesul pe acest website în vederea efectuării unei comenzi este permis oricărei persoane fizice sau juridice. APIDAL își rezervă dreptul de a restricționa accesul pentru efectuarea unei comenzi dacă are motive justificate de conduită sau activitatea unui utilizator pe acest website, ale cărei acțiuni ar putea prejudicia, în orice fel, activitatea APIDAL

Prin lansarea unei comenzi pe https://www.apidal.ro, clientul își exprimă acordul de a fi contactat telefonic, prin SMS sau prin e-mail de către reprezentanții magazinului nostru online. 

Prețurile tuturor produselor expuse în cadrul magazinului nostru online sunt exprimate în LEI și nu conțin TVA. Prețurile pot fi modificate oricând, fără o notificare prealabilă. Excepție fac doar comenzile care au fost confirmate anterior acestor modificări, caz în care modificarea prețurilor nu se aplică.

 1. MODIFICAREA SAU ANULAREA COMENZII

În cazul în care cumpărătorul vrea să modifice sau să anuleze o comandă, care nu se află în procesul de expediere, acesta poate să ne contacteze telefonic la numărul 0786 844 682.

 1. EXPEDIEREA COMENZILOR

APIDAL livrează în orice localitate din România, prin intermediul serviciului de curierat rapid. Prin excepție, anumite produse pot fi exceptate de la livrare în anumite localități dacă nu există condiții adecvate de transport. Produsele precum mierea și derivatele, vor fi livrate cu preponderență în București și Ilfov.

Firma de curierat prelucrează date cu caracter personal ale Clientului APIDAL, exclusiv pentru prestarea serviciilor de transport a produselor achizitionate de acestia de pe website-ul companiei si numai cu respectarea intocmai a prezentului document Termeni si Conditii. De asemenea, tertii parteneri ai firmei de curierat rapid, mandatați pentru îndeplinirea serviciilor de transport, care procesează date cu caracter personal ale Clienților APIDAL, sunt ținuți la respectarea întocmai a termenilor și condițiilor legii cu privire la siguranța prelucrării datelor cu caracter personal și a prezentului document Termeni și Condiții. În acest sens, firma de curierat poate contacta Clienții APIDAL prin orice mijloc de comunicare (e-mail, telefon, SMS) în limitele și în scopul prevăzut în prezentul articol.


8.COSTUL LIVRĂRII

Produsele APIDAL marca APIDAL și livrate în București-Ilfov, beneficiază de gratuitate la transport pentru comenzi minime de 2 borcane.

Altfel, pentru alte localități sau alte produse care nu sunt marca APIDAL, costul de transport va fi comunicat telefonic la momentul confirmării comenzii.

9. METODELE DE PLATA

Comenzile se achită numai în moneda națională RON / LEI.

Comenzile se achită în următoarele modalități:

 • Transfer bancar.
 • Ramburs la momentul livrării produselor.

10. POLITICA DE RETUR

În conformitate cu Ordonanta O.U.G. nr. 34/2014, orice client are dreptul de a returna produsul cumpărat, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului. Conform O.U.G 34/2014, produsele alimentare și cosmetice constituie produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid și sunt exceptate de la dreptul de retragere.

Așadar, produsele comercializate prin intermediul acestui magazin online sunt produse ce sunt exceptate de la dreptul de retragere, conform art. 16 din OG 34/2014, prin prisma faptului că sunt produse perisabile. Ele nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății / din motive de igienă.

Clientul nu este îndreptățit la returnare decât în condițiile în care, după desigilarea coletului, în colet va găsi alte produse decât cele comandate.

Produsele pe care nu le acceptam ca retur sunt:

 • Produse desigilate
 • Produsele cu ambalaj deteriorat, deși sunt sigilate
 • Produsele alimentare cu termen de valabilitate ce urmează să expire, sensibile la temperatură și modificări de umiditate, ale căror proprietăți ar putea suferi modificări între momentul deschiderii coletului și momentul returului.

PROCEDURA DE RETUR:

 1. Clientul anunță intenția de retur telefonic 0786 844 682 sau prin email [email protected]. Ulterior sesizării, stabilim dacă produsele sunt eligibile pentru inițierea procesului de retur.
 2. Clientul face o solicitare către orice firma de curierat rapid dorește sau prin Poșta Română. Cheltuiala de transport este suportată exclusiv de către Client.
 3. După primirea coletului, vom rambursa suma aferentă în contul bancar indicat de către Client în maxim 14 zile.

IMPORTANT: În cazul în care nu se respecta procedura de returnare, iar Clientul trimite coletul-retur fără anunț în prealabil, ne rezervam dreptul de a nu accepta returul.

11. CONFIDENȚIALITATE

APIDAL colectează informații prin intermediul site-ului web https://www.apidal.ro, în conformitate cu legislația română în vigoare. Site-ul plasează mici porțiuni de cod electronic, denumite „cookie-uri” pe calculatorul vizitatorului, folosite pentru autentificare, adăugarea de produse în coș, plasarea de comenzi și colectarea de informații statistice cu privire la utilizarea site-ului nostru.

Orice date cu caracter personal precum: numele, adresa, numărul de telefon sau adresa de e-mail pe care o transmiteți pe website, prin poșta electronică sau prin altă modalitate vor fi folosite în conformitate cu Politica de Confidențialitate.

12. REVIZUIRI ALE ACESTOR TERMENI ȘI CONDIȚII 

APIDAL poate, în orice moment și fără notificare prealabilă, să revizuiască această pagină de Termeni și Condiții. Sunteți obligat să respectați oricare și toate astfel de revizuiri și de aceea va trebui să vizitați această pagină a site-ului nostru în mod periodic pentru a lua la cunoștință condițiile de utilizare actualizate. 

Vă recomandăm să recitiți această pagină înainte de a efectua fiecare comandă.

Legislație aplicabilă și Jurisdicție 

Acești termeni și condiții, precum și utilizarea acestui website sunt guvernate de legile din România. Instanțele competente din România vor avea jurisdicție exclusivă asupra oricăror și tuturor disputelor ce vor apărea din sau se vor referi la sau vor fi în legătură cu prevederile condițiilor de utilizare și/sau conținutul site-ului sau în cazul disputelor în care aceste termene și condiții și/sau acest website vor fi considerate fapte relevante pentru astfel de dispute.

Dacă aveți nevoie de alte informații, dar și pentru sugestii, sesizări sau reclamații, ne puteți contacta la adresa office[at]webdal.ro sau telefonic la numărul 0786 844 682