Caracteristici | |
Forma de prezentare | Turta pentru albine (Hrana solida) |
Gama | Agrana |
Greutate | 1.05 |
Tip hrana | Energetica |
Unitate de măsură | buc |
Prezentare | |
Modalitate de ambalare | Punga 1 kg |
Beneficii
- Textura este cremoasa si omogen malaxata
- Este o cantitate suficienta pentru suplimentarea hranei de iernare
- La nevoie se poate portiona si intinde usor
Administrare
Intr-o singura administrare poti stimula familia pentru perioada ianuarie – martie, fara alta interventie.
In timpul iernii poti administra Apifonda chiar si in portii de 2,5 kg concentrate peste ghemul de albine ajuns in partea superioara a ramelor cu scopul de a asigura rezerva de hrana sau de a stimula ponta matcilor. Incearca sa faci administrarea atunci cand temperatura este intre -4 si 4 grade celsius. In acest interval albinele nu vor zbura la deschiderea stupului (aceasta nu este o regula; din diverse motive, albinele pot avea o activitate intensa chiar si la 0 grade Celsius)
1. Taie folia de pe una dintre partile calupului.
2. Indeparteaza folia taiata, cu grija pentru a nu face risipa de produs
3. In cazul in care pe folie a mai ramas produs, acesta poate fi indepartat cu ajutorul unei lame de cutit si repozitionat in masa de produs
4. Dupa deschiderea stupului, in cazul in care albinele sunt deasupra peste rame, le indepartezi usor cu ajutorul fumului. Afuma doar partea superioara a ramelor fara a introduce mult fum intre rame (daca pompezi puternic jeturi de fum, risti sa agiti familia de albine si sa o deranjezi intr-un mod care nu este recomandat in aceasta perioada
5. Identifici zona in care este ghemul si acolo pozitionezi calupul cu partea de pe care ai indepartat folia in jos.
6. Repozitionezi podisorul (daca ai) impachetajul de iernare si inchizi repede stupul pentru a reduce pierderile de caldura.
Primavara tarziu si vara administreaza Apifonda nucleelor de imperechere sau roiurilor nou formate pentru asigurarea hranei necesare. Neavand miros si fiind mai greu de asimilat decat siropul, acest produs nu genereaza furtisag.
Imparte produsul in portii suficient de mari pentru a ajunge pentru un interval de 10 zile; portionarea se face in functie de marimea nucleului, condtiile meteo, existenta puietului larvar, etc. Fa mai multe incercari si observa care este cantitatea care se potriveste in acel moment pentru nucleele pe care le ai. Administrarea se face in acelasi mod ca si in timpul iernii.
Ingrediente:
83% zaharoza, 5,5% dextroza, 3% fructoza, 2,5% maltoza, 8% zaharide superioare. Zaharurile sunt macinate in cristale fine cu un diametru de 1/100 mm de catre firma Sudzucker din Germania. Dupa macinare urmeaza procesul de malaxare astfel incat produsul sa devina omogen; urmeaza portionarea si ambalarea in pungi foarte rezistente de 2,5 kg.
Este produsa in Germania, portionata in ambalaj de 1 kg.
Turta Apifonda 1 kg (buc)
- Cod produs: 228682
- Disponibilitate: În stoc furnizor
-
10.80RON