Caracteristici
Forma de prezentare Turta pentru albine (Hrana solida)
Gama Apiboost
Greutate 1.06500
Tip hrana Proteica
Unitate de măsură buc
Prezentare
Modalitate de ambalare Cutie 10 kg


Spre sfarsitul verii si toamna, familia de albine se pregateste pentru iernare. In aceasta perioada eclozeaza albinele de iernare care in comparatie cu albinele lucratoare eclozate in restul sezonului, au nevoie de o acumulare mare de proteine in corpul lor. Aceasta acumulare se face in asa numitul "corp gras".


Spre sfarsitul iernii si primavara timpuriu activitatea coloniei de albine se intensifica; astfel, puietul larvar are nevoie de proteina de buna calitate pentru a se dezvolta armonios. Totodata este recomandat ca in aceasta perioada sa se stimuleze intensificarea pontei matcilor.


Turta cu Ultra Bee pentru Puiet Larvar si Formare Corp Gras a fost creata special pentru aceste nevoi.


Administrare


Sfarsit de vara si toamna:
Prima administrare se face imediat dupa extragerea mierii de floarea soarelui. Fiecarei colonii i se administreaza intre 0.5 - 1 kg de turta cu Ultra Bee pentru puiet larvar si formare corp gras,  impreuna cu siropuri de completare a rezervelor de hrana glucidica. Dupa incetarea pontei matcilor turta cu Ultra Bee se poate administra pana cand temperatura diurna permite zbor regulat (cel tarziu inceputul lunii noiembrie), in cantitati de 100-300 g/colonie, in functie de puterea acesteia.

Iarna tarziu (recomandat dupa 20 februarie) si primavara devreme:
Este recomanat ca prima administrare sa se faca dupa 20 februarie. Cantitatea variaza, in functie de puterea coloniei si de capacitatea de ponta a matcilor, intre 0.5-1 kg/ colonie.
Administrarile se vor repeta pana cand pomii fructiferi vor inflorii si albinele vor avea conditii meteo favorabile culegerii polenului.
In cazul in care conditiile meteo nu sunt favorabile zborului, se va continua administrarea turtelor cu Ultra Bee in cantitati decise de catre apicultor astfel incat albinele sa nu sufere de carenta de proteina.
Cand ritmul de preluare a turtelor cu Ultra Bee scade simtitor, in cazul in care raman cantitati de turta neconsumata, aceasta va fi adunata de pe rame. Unii apicultori amesteca cantitatea de turta ramasa cu apa calda si o transforma in sirop care il administreaza albinelor in ziua prepararii, in cantitati mici care sa poata fi preluate peste noapte.


Ingrediente:
- Zahar praf
- Sirop invertit
- 10% proteina cruda (exclusiv din produsul Ultra Bee)
- Extracte din plante,
- Acid lactic,
- Suplimente de vitamine si minerale.

Scrie o recenzie

Autentificați-vă sau înregistrați un cont nou pentru a putea scie o recenzie

Turta cu Ultra Bee pentru Formare Corp Gras si puiet larvar Apiboost (15 buc)

  • Cod produs: 228740
  • Disponibilitate: Stoc indisponibil
  • 246.00RON