Caracteristici
Forma de prezentare Turta pentru albine (Hrana solida)
Gama Dulcofruct
Greutate 1.06500
Tip hrana Proteica
Unitate de măsură buc
Prezentare
Modalitate de ambalare Cutie 10 kg

Avantaje


Ofera albinelor o cantitate suplimentara de proteina.
Contine glucide extrase din amidon si 10% proteina bruta asigurata de produsul Apipollen.
Contribuie la dezvoltarea familiei de albine in timpul primaverii si la pregatirea pentru iernare la sfarsitul verii.
Este o hrana completa datorita inlocuitorilor de miere (glucidele din amidon) si polen (produsul Apipolen).


Beneficii


Contine probiotic care ajută la asimilarea proteinei, dar si intreg ansamblul de microelemente necesare pentru dezvoltarea rapida a puterii familiei de albine. Dupa administrare, la interval de 10-15 zile vei observa o crestere a pontei matcilor.


In cazul in care administrezi turta superproteica in perioadele secetoase lipsite de cules in special de polen, vei constata ca familiile care au fost hranite isi mentin trendul pontei. In acest fel asiguri albina culegatoare suficienta si in perioada in care vei avea culesuri de miere.


Administrare


Foloseste turta superproteica in hranirile de la inceputul primaverii sau toamna pentru formarea corpului gras si pregatirea familiilor de albine pentru sezounul de iarna.


1. Administreaza la sfarsitul iernii - inceputul primaverii, dupa efectuarea zborurilor de curatire, cu scopul de a completa hrana albinelor si de a stimula activitatea familiilor, in special ponta reginelor.
- Cantitatea pe care o vei administra variaza in functie de:
- puterea familiei de albine- cantitatea de puiet larvar existenta pe rame- capacitatea de ponta a matcilor- prognoza meteo pentru urmatoarele 10 zile
- Inainte de administrare, indeparteaza folia de pe una dintre partile ambalajului si plaseaza turta pe partea superioara a ramelor; incearca sa nu strivesti albine atunci cand turta va ajunge pe speteaza superioara a ramelor (la nevoie, foloseste sipci cu grosimea de 4-8 mm, care sa tina turta indepartata de rame).


2. In timpul sezonului activ, administreaza aceasta turta in perioadele secetoase si la sfarsitul verii, atunci cand sursa proteica este deficitara.
- Administrarea se face in acelasi mod, prin plasarea turtei pe speteaza superioara a ramelor, dupa indepartarea foliei de pe una dintre partile turtei.
- Cantitatea administrata o vei stabili singur in functie de necesarul pe care il au albinele.
- Pentru evitarea risipei, iti recomand sa administrezi cantitati mai mici (0.3 - 0.5 kg) intr-un interval de timp in care observi diminuarea cantitatii pe care ai administrat-o, dar oricum inainte de epuizarea completa a acesteia.


Recomandari


- Sa hranesti familiile de albine cu turta superproteica la sfarsitul iernii dupa ce albinele si-au efectuat zborul de curatire.
- Sa NU o administrezi in caz ca albinele nu au zboruri regulate la 3-5 zile.
- Tine cont de puterea familiei si de capacitatea reginei de a ponta (depune oua).
- Cu siguranta vei avea familii care sunt ridicate deasupra ramelor, asa ca inainte de a deschide familia de albine pentru plasarea turtei, sa ai afumatorul aprins; cu ajutorul fumului vei determina albinele sa se retraga intre rame.

Scrie o recenzie

Autentificați-vă sau înregistrați un cont nou pentru a putea scie o recenzie

Turta Dulcofruct super proteica 1 kg (1000 buc)

  • Cod produs: 228732
  • Disponibilitate: 1000
  • 12,400.00RON